12_2018_Kontejner_nakládání_9

Olomouc, Chiparamba – Víc jak půl roku shromažďování potřebných věcí, jejich třídění, čištění, opravování. Poté ještě fumigace – zajištění proti roztočům a nakonec paletování. To vše obnášela sbírka Kontejner pro Zambii. Ve čtvrtek 6. prosince ji Arcidiecézní charita Olomouc naložila na 19 paletách do tahače, který již vyjel na dalekou cestu. Kontejner by měl dorazit do zambijské Chiparamby v druhé polovině ledna 2019.

K obyvatelům vesničky Chiparamba se tak dostanou blečení a obuv, látky a šicí šlapací stroje, školní batohy a potřeby, lavice, židle a další nábytek, jízdní kola, koloběžky či zahradní i zemědělské náčiní. Využijí je žáci tamní školy, dále chlapci a dívky ze školícího centra, kde se naučí farmařit a šít. Věci ze sbírky ještě pomohou s obživou rodinám zemědělců.

Děkujeme všem štědrým lidem, kteří do sbírky Kontejner pro Zambii přispěli potřebnými věcmi nebo finanční částkou. Děkujeme i ochotným dobrovolníkům, kteří nám věnovali svůj čas.

Karolína Opatřilová, Arcidiecézní charita Olomouc

Foto: Pavel Langer, Arcidiecézní charita Olomouc