1
Lavice věnoval a také vlastnoručně vyrobil zambijský dárce, který se stal příznivcem projektu. Není však jediný, který projektu věnuje svůj čas a své prostředky. Tato skutečnost ukazuje, že i samotní Zambijci svojí pílí a štědrostí dokáží budovat a zkrášlovat prostředí, ve kterém vidí budoucnost a vzdělání svých dětí.
Bylo však potřeba zajistit transport a také dokončit veškeré stavební práce na budově, tak, aby bylo veškeré vybavení ochráněno.
V říjnu loňského roku navštívil Chiparambu společně se svojí partnerkou Adélou, humanitní pracovník, novinář a fotograf Jiří Pasz. Svými fotkami zachytil nejen život obyvatel, ale i okolí školy. Velmi jej zasáhl moment, kdy děti seděly v nedokončené škole na polámaných cihlách. Aby se vše mohlo změnit, bylo potřeba uzavřít školu okny, dodělat podlahy a omítky v celém objektu.
Děkujeme Jirkovi, že se spojil se svými přáteli Kubou a Dominikem, pořadateli Cestovečerů. Ti uspořádali sbírku a během Dobrovečeru o naší škole vyprávěli. Společně s ostatními dárci dokázali naši školu posunout zase o kus dál. Děkujeme farnosti Veselí nad Moravou, farnosti Tvarožná Lhota, farnosti Starý Poddvorov a dalším lidem dobré vůle, kteří se na pomoci podílejí.
                                                                                                                                                                 Kateřina Janečková, Chiparamba z.s.
                                                                                                                                                                 Foto: Jiří Pasz, John Zimba